my photo

my photo

Tuesday, October 6, 2015

Үхрийг ханах, хатгах цэгүүд

Монгол үхэр нь цаг уурын эрс тэрс байдалд зохицох мах -сүүний хосолсон ашиг шимтэй юм. Манай ард түмэн таван хошуу малын дотроос үхрийг хүнсний хэрэгцээ, тэр тусмаа мах, сүүний хэрэгцээгээ хангах зорилгоор  ихээр өсгөн үржүүлж ирсэн. Тиймч учраас монгол ардын уламжлалт анагаах ухаанд үхрийг эмчилж анагаах аргуудад олон байдаг. Ном, судар бичигт дурьдсанаар үхрийн биеийн хэсгийн  21-23 цэгт ханах, хатгах заслыг үйлдэж ирсэн байна. Дараахь линк дээр дарж мэдээллийг уншина уу.

http://www.slideshare.net/dagvajamts/ss-53606348

No comments:

Post a Comment